Acțiune de amploare a polițiștilor rutieri pentru prevenirea accidentelor (VIDEO)

Zeci de polițiști rutieri au împânzit astăzi străzile municipiului, dar și șoselele din județ, în cadrul unei acțiuni de amploare care a vizat prevenirea și reducerea numărului de accidente. Echipajele de poliție au urmărit modul în care sunt respectate normele rutiere, iar mai mulți șoferi au fost opriți în trafic pentru verificări. Astfel de controale vor avea loc și în zilele viitoare, echipajele de poliție urmând să acționeze pe mai multe artere de circulație din județ. În acest context, participații la trafic sunt sfătuiți să respecte normele rutiere.

„Polițiștii rutieri desfășoară, în aceste zile, mai multe acțiuni pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere și pentru creșterea gradului de disciplină în trafic. Dorim să atragem atenția tuturor participanților la trafic, atât conducători auto cât și pietoni, cu privire la importanța respectării regulilor de circulație și a riscurilor la care se expun în momentul în care nu respectă aceste norme, iar cel mai mare risc este acela de a fi implicat sau de a fi victimă într-un accident rutier”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.

Zeci de accidente produse în acest an

În primele 6 luni ale acestui an, pe drumurile din județ s-au produs 40 de accidente rutiere, în urma cărora au decedat 17 persoane. Principalele cauze de producere, în cazul accidentelor mortale, au fost, potrivit reprezentanților IPJ, abateri ale pietonilor, întoarcere neregulamentară și viteza excesivă.

„Din păcate, cei care nu respectă regulile de circulație, conduc fără a poseda permis de conducere, sub influența alcoolului sau cu viteză excesivă, nu realizează că nu se expun doar pe ei pericolului, ci și pe cei din jurul lor, oameni nevinovați, care, întâmplător se află în proximitatea acestora. Pentru a preveni astfel de evenimente, este datoria noastră să identificăm și să sancționăm pe cei care nu înțeleg să respecte aceste norme”, a adăugat Delia Nenișcu.

 

Deja ai votat!