Aproape 9.000 de botoşăneni lăsaţi în beznă de furtună (video)

Locuitorii din nu mai puţin de 14 localităţi din judeţ au rămas în beznă din cauza furtunii puternice care s-a abătut asupra judeţului. În total, aproape 9.000 de oameni au rămas fără electricitate.

În ultimele zece ore, județul Botoșani s-a aflat sub un incidența unui Cod Portocaliu de vijelii.

Pentru 14 localități, meteorologii au emis, pentru două ore, Cod Rosu. Vântul puternic, care a bătut cu peste 90 km/h, a smuls șarpante, acoperișurile unor clădiri și a doborât arbori în Botoșani, Bucecea, Răchiți, Ştefăneşti, Românești, Truşeşti, Stăuceni, Blândeşti , Roma, Mihai Eminescu, Unţeni, Albeşti, Leorda şi Tudora. Un raport preliminar arată că elementele de construcție și arbori au căzut peste șase autoturisme, acestea fiind avariate. Totodată, s-a constatat că acoperișurile a patru case și o anexă din Botoşani, Călineşti, Cerchejeni și Curteşti au fost avariate. Peste 70 de oameni au solicitat ajutorul pompierilor.

Unele apeluri sesizau aceeași situație de urgență.14 localități – Calinesti, Stăuceni, Bucecea, Mândrești, Unteni, Botosani, Ionaseni, Buimaceni, Stefanesti, Călărași, Santa Mare, Bobulesti, Românești, Libertatea au rămas fără curent electric, fiind afectați 8.845 consumatori.
„La această oră nu mai sunt misiuni în desfășurare. În orele următoare, împreună cu autoritățile locale, se va face evaluarea pagubelor”, a precizat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoşani.

Deja ai votat!