vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTLocalnici disperaţi de gropile făcute de Nova Apaserv la Răchiţi (video)

Localnici disperaţi de gropile făcute de Nova Apaserv la Răchiţi (video)

Problemele de la operatorul de apă par să nu aibă sfârșit. O intervenție la mai multe avarii survenite în conducta ce alimentează comuna Răchiți a ajuns să-i aducă la disperare pe unii localnici. Astfel, pentru a înlocui racordurile către o parte dintre locuințele aflate pe strada Abatorului, cei de la Nova Apaserv au săpat în urmă cu circa 10 zile mai multe gropi pe marginea drumului, care au fost abandonate ulterior.

Încetul cu încetul, gropile, adânci de aproape doi metri, s-au umplut cu apă și au devenit un pericol public atât pentru copii, dar și pentru persoanele vârstnice. „Este așa de cel puțin o săptămână. Nimeni nu a mișcat un pai, deși se puteau îneca în ele nu știu câți copii. Cam în dreptul fiecărei locuințe de pe strada principală există câte un crater de acest gen. Oamenii s-au săturat să tot facă sesizări și nimeni nu mai ia atitudine”, a spus Andreea Bîrsan, din Răchiți, care a trimis sesizări la toate instituțiile, inclusiv pe pagina de facebook a Instituției Prefectului Județului Botoșani.

Adusă la disperare, femeia a răbufnit în cursul zilei de marți și a sunat la Nova Apaserv susținând că dacă nu se intervine va plăti ea un buldoexcavator pentru a acoperi gropile. Așa se face că miercuri în comuna Răchiți a ajuns o echipă de intervenție de la Nova Apaserv, care a acoperit craterele cu pricina, deși gropile erau pline cu apă.

„Situația a fost o bătaie de joc la adresa locuitorilor comunei”

Situația a fost confirmată și de primarul comunei Răchiți, Florin Dan Bulgaru, care a recunoscut că a discutat problema inclusiv cu prefectul județului Dan Nechifor, pentru o acțiune concertată a tuturor instituțiilor astfel încât problema să fie remediată cât mai repede.

„Eu nu am nimic cu cei de la Nova Apaserv, dar după ce au intervenit la avarii, în trei-patru zile maxim problema trebuia să fie  rezolvată. Oamenii au dreptate să reacționeze așa pentru că acele gropi deveniseră un pericol public. Și, fără să caut cuvinte, tind să cred că situația a fost o bătaie de joc la adresa locuitorilor comunei”, a spus primarul Florin Dan Bulgaru.

„Mai avem de realizat vreo patru-cinci branșamente”

În schimb, Romeo Obuf, directorul  operațional din cadrul societății Nova Apaserv susține că intervenția a avut loc pentru a schimba branșamentele de la locuințe de pe o conductă veche de 90 de milimetri pe o altă conductă mai recentă care duce până la Roma de 160 de milimetri. Motivul – conducta veche de 90 de milimetri se spărgea o dată la câteva zile și, pentru a evita avariile în lanț, s-a decis mutarea branșamentelor pe conducta de 160.

„În prima zi am săpat, două zile la făcut branșamentele, după care am lăsat câteva zile să vedem dacă sunt probleme. În cursul zilei de astăzi (n.r. – miercuri, 28 iulie a.c.), gropile au fost acoperite, dar mai avem de realizat vreo patru-cinci branșamente la alte câteva locuințe aflate mai încolo”, a arătat Romeo Obuf, care a adăugat că gropile cu pricina erau pline cu apă din cauza infiltrațiilor, în zonă fiind descoperite mai multe izvoare de apă la suprafață, noile branșamente fiind sigure.

Cu toate acestea, miercuri, pe 28 iulie a.c., gropile respective musteau de apă, semn spusele localnicilor erau verifice. Din acest motiv, oamenii așteptau să vadă efectele intervenției Instituției Prefectului întrucât lucrările efectuate de Nova Apaserv au ridicat mai multe suspiciuni.

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
9.4 ° C
10.5 °
8.9 °
47 %
4.2kmh
25 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
10 °
mar
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...