miercuri, martie 22, 2023
AcasăLocalLocuitorii din Flămânzi protestează pentru apă (video)

Locuitorii din Flămânzi protestează pentru apă (video)

Aproximativ 100 de locuitori din Flămânzi s-au adunat în această dimineață în Piața Revoluției din municipiul Botoșani pentru a protesta din cauza lipsei de apă din orașul lor. Printre manifestanţi se află și primarul orașului Flămânzi, Dan Oloeriu. Edilul spune că protestul se vrea a fi un semnal de alarmă și solicită găsirea unei soluții pentru ca și locuitorii orașului Flămânzi să poată beneficia de apă și condiții normale de trai.

Înarmaţi cu pancarte, fluiere şi vuvuzele protestatarii au venit cu două autocare de la Priscom şi spun că vor protesta timp de două ore. Aceștia scandează „Vrem apă, nu minciuni!”.  Oamenii sunt revoltați că nu au apă de mai bine de o săptămână și acuză faptul că autoritățile județene și reprezentanții Nova Apaserv tratează cu dezinteres această problemă.

Decizie luată de CJSU

Protestatarii au fost invitaţi de autorităţi la discuţii, iar Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a adoptat, marți, 27 iulie a.c., o hotărâre privind raționalizarea furnizării apei în cele şase unităţi administrativ teritoriale alimentate de conducta Botoșani Flămânzi.

La discuţii au participat Doina Federovici, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, cei doi vicepreşedinţi ai CJ respectiv Dorin Birta şi Bogdan Dăscălescu, Dan Ionescu, administratorul județului, câţiva reprezentați ai Nova Apaserv şi Gabriel Cîrlan, fostul director al operatorului de apă. Actualul director, Liviu Ștefan, a lipsit de la discuţii, acesta fiind plecat în concediu.

Președintele CJ, Doina Federovici, a acuzat faptul că protestul ar avea și „încărcătură politică”, aspect respins vehement de protestatari, inclusiv de primarul Dan Oloeriu (PNL), care a susținut că participarea sa la acțiune are loc în calitate de cetățean al orașului, nicidecum de edil. „Căutăm soluții pentru că acesta este rolul nostru, să găsim soluții la problemele comunităților noastre. Lucrurile nu se pot rezolva peste noapte și suntem conștienți cu toții de acest fapt. Din punctul meu de vedere, chiar dacă o să vă supăr, am să vă spun că acest protest are o mare încărcătură politică”, a spus Doina Federovici, care s-a eschivat în a arăta care sunt problemele reale din cadrul operatorului de apă și care ar fi soluțiile. În schimb, vicepreședintele CJ Bogdan Dăscălescu a precizat că va convoca vineri o întâlnire cu toți primării UAT-urilor pentru a se găsi o soluție amiabilă. Asta pentru că, din spusele vicepreședintelui CJ Dorin Birta, în momentul în care s-a încercat raționalizarea apei, în unele comune vanele ar fi fost redeschise de localnici, fără acordul sau avizul operatorului de apă. „Dacă programul care s-a stabilit de comun acord cu Nova Apaserv mai necesită îmbunătățiri, noi suntem dispuși să modificăm orele de furnizare”, a adăugat Dorin Birta, vicepreședintele CJ.

Problema pleacă de la faptul că acea conductă a fost realizată în 1970 pentru Filatura Flămânzi și blocurile de acolo. Aceasta este de numai 250 de milimetri și este subdimensionată fața de consumul actual. În plus, la ea s-au racordat alte cinci comune de pe traseu, care au avut investiții prin PNDL. Soluția pe termen lung este o nouă conductă care să asigure un debit normal.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
8.1 ° C
10.6 °
7.2 °
90 %
0.5kmh
100 %
mie
13 °
joi
17 °
vin
20 °
sâm
20 °
Dum
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Decât să se curenteze elevii la priză, mai bine se usucă pe mâini natural, că deja e primăvară.  

EDITORIAL

E din ce în ce mai greu de trăit în țara asta, dar, așa cum era de așteptat, nu pentru toată lumea. E ca...

EPIGRAMA ZILEI

Când zbori prea jos cu-a ta mașină Eu doar atât îți spun: Din sens opus poate să vină Un alt nebun... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...