Lucian Feodorov, despre consilierii municipali – Cetăţenii aşteaptă de la ei rezolvarea problemelor

Lucian Feodorov, deputat AUR, a participat astăzi la şedinţa ordinară a Consiliului Municipal Botoşani. Cel care a semnalat prezenţa în sală a decanului de vârstă al parlamentarilor români a fost consilierul liberal Cătălin Flutur.

Am venit aici în calitate de cetăţean al municipiului Botoşani şi de parlamentar, veteran, neveteran, nu-i problemă, dar vreau să ştiu care este situaţia”, a spus, după şedinţă, parlamentarul. Oficialul a adăugat că aplică acest mod de lucru peste tot în judeţ, precizând că în fiecare duminică merge pe drumul care se face la Hlipiceni, Răuseni, Călăraşi, dar urmăreşte şi alte investiţii.

Deputatul AUR s-a declarat dezamăgit de atmosfera din Consiliul Municipal. „Consilierii municipali nu sunt maturi. Părerea mea este că ar trebui să se unească şi să rezolve problemele municipiului, nu să se mănânce între ei. Că nu acesta este subiectul – care a mai tare, care vorbeşte mai mult sau mai puţin. Este o părere personală, poate nu e cea mai bună, poate o să-i deranjeze, însă cetăţenii aşteaptă de la ei rezolvarea problemelor, dacă le ştiu. Dacă nu le ştiu, să se ducă să le vadă. Eu am fost pe foarte multe străzi, unde sunt probleme de canalizare, de apă, de asfalt, sunt multe probleme”, a spus Lucian Feodorov.

„Trebuie să ştim să ne promovăm valorile şi ce avem noi valoros”

Potrivit parlamentarului, edilii ar trebui să valorifice mai mult potenţialul cultural al acestor meleaguri. „Fiind Botoşaniul centrul cultural al României, ar trebui să înfiinţeze o structură care să ocupe numai de cultură – Festivalul Eminescu, Festivalul Enescu, Iorga, Octav Onicescu, Antipa, avem foarte multe personalităţi. Să fie o direcţie în primărie, care să se ocupe de cultură. Pentru noi este un dar al lui Dumnezeu şi trebuie folosit, inclusiv prin programe de educaţie pentru tineri. Vă rog să mă credeţi că am vorbit cu oameni din ţară care credeau că Eminescu s-a născut la Iaşi sau la Suceava şi că Iorga este născut la Vălenii de Munte, unde a avut universitatea populară. Trebuie să ştim să ne promovăm valorile şi ce avem noi valoros”, a concluzionat parlamentarul.

Deja ai votat!