joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTConcerte pentru omagierea lui George Enescu

Concerte pentru omagierea lui George Enescu

Cu prilejul împlinii a 140 de ani de la nașterea compozitorului botoșănean George Enescu, Fundația Pro Patrimonio organizează prima ediție a evenimentului „Concerte pe Siret”. Acestea se vor desfășura în perioada 18-21 august și își propun să integreze Casa George Enescu din Mihăileni în circuitul cultural și educațional zonal și național.

Concertele vor avea loc la Casa George Enescu de la Mihăileni, la Conacul Miclescu de la Călinești și la Conacul Moruzi de la Vârfu Câmpului.

Proiect lansat pentru a atrage un public regional, național și din străinătate pentru o dezvoltare durabilă

Evenimentul cultural îți propune să devină un proiect anual, din ce în ce mai amplu ca ofertă culturală, spații de desfășurare, notorietate, tipuri de evenimente, dar și să atragă un public regional, național și din străinătate pentru o dezvoltare durabilă, bazată pe valorile și patrimoniul material și imaterial al întregii regiuni. Frumusețea naturii, diversitatea patrimoniului arhitectural, a tradițiilor din regiune pot sprijini dezvoltarea zonelor rurale și plasarea acestora pe harta turistică, economică și culturală a României.

Concertele vor fi susținute de Raluca Știrbăț, pianistă la Opera din Viena și președintele Societății Internaționale „George Enescu” de la Viena, inițiatoarea și susținătoarea proiectului  de salvare a  casei mamei lui George Enescu de la Mihăileni, violoncelistul Rudolf Leopold (Austria), soprana Simina Ivan (România, Austria), Cvartetul OUTIS, duo-ul de viori Les Violons d´Ingres (Italia) și Fanfara Shukar (România). De asemenea, vor interpreta piese din repertoriul enescian tineri pianiști și violoniști de la licee și facultăți de muzică din Iași, Timișoara și București.

Totodată, în cadrul evenimentului, va avea loc proiecția filmului documentar Renașterea casei Enescu de la Mihăileni, în regia lui Francisc Mraz.

Fundație care are ca scop reintroducerea patrimoniului abandonat în circuitul economic și cultural

De 20 de ani Fundația Pro Patrimonio intervine în aproape toate regiunile României pentru a revitaliza şi întări comunităţi dezavantajate, aflate departe de zonele de progres. Scopul este de a reintroduce în circuitul economic şi cultural un patrimoniu construit, în prezent abandonat care și-a pierdut rolul şi de a-i reface legăturile identitare şi cu comunitatea.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
10.6 °
71 %
6.3kmh
100 %
joi
20 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...