Copac smuls din rădăcini, prăbușit peste un loc de joacă (video)

Zeci de copaci căzuţi în tot oraşul, un parc de joacă distrus, zeci de monumente din cimitirul Eternitatea distruse, maşini, bănci, terase întregi pur şi simplu măturare de vântul care a depăşit 100 de km la oră, sunt doar o parte dintre pagubele produse de vijelia ce s-a abătut asupra oraşului. În decurs de câteva minute, Botoşaniul a fost transformat într-un oraş cu străzi acoperite cu sute de crengi rupte din copaci sau acoperişuri luate de vânt.

În parcul de pe Sucevei unul dintre cei mai bătrâni copaci a fost pur şi simplu smuls din rădăcini şi a căzut peste locul de joacă amenajat de primărie. La faţa locului au ajuns, după furtună, mai mulţi angajaţi ai Urban Serv, voluntari de la SVSU, dar şi primarul Cosmin Andrei, pentru a evalua situaţia. „La o primă vedere pare să fie distrus doar gardul care împrejmuieşte zona. Dar locul este aproape în totalitate acoperit de coronamentul copacului, deci vom putea spune exact care sunt distrugerile după ce degajăm tot. Avem deja mai mulţi angajaţi care lucrează. Bine că nu au fost victime”, a spus aseară primarul Cosmin Andrei.

Cimitirul Eternitatea a fost, de asemenea, puternic lovit de furtună. Copacii bătrâni şi putrezi au cedat în faţa rafalelor puternice de vânt, astfel că mai multe crengi şi chiar trunchiuri de copac s-au prăbuşit peste zeci de monumente funerare, imaginea fiind de-a dreptul şocantă.

O terasă de pe Pietonalul Unirii a fost pur şi simplu spulberată de vânt în doar câteva zeci de secunde, imaginile surprinse de un botoşănean fiind incredibile.

La fel ca în perioade de grea încercare, clopotele de la mai multe biserici din oraş au răsunat cu putere înainte de venirea furtunii.

Deja ai votat!