Pagube făcute de furtună în judeţ. Autorităţile intervin în mai multe localităţi

În intervalul orar 16.05 – 17.45, 43 de unități administrativ-teritoriale din județul Botoșani au fost sub incidența a trei avertizări nowcasting COD ROŞU de vijelii. Comunele Unțeni, Nicșeni și Dângeni au fost avertizate despre producerea unor fenomene meteo extreme de două ori, în acest interval.

Din cauza condiţiilor meteo, până la ora 18.00, au fost semnalate situații de urgență la Vârfu Câmpului, Roma, Nicșeni, Ștefănești și municipiul Botoșani. Astfel, doi stâlpi au căzut pe partea carosabilă a DN 29C Ionașeni – Vf. Campului. Pentru îndepărtarea acestora intervin reprezentanţii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Vf. Campului

La Nicșeni și Roma, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au intervenit pentru înlăturarea unor copaci căzuți pe partea carosabilă a DJ 296, dar și a unor fire electrice căzute pe șosea. În Dorobanți, comuna Nicșeni, pompierii voluntari intervin pentru a degaja un arbore care se poate prăbuși, în orice clipă, pe cablurile de electricitate.

În municipiul Botoşani, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani intervine pentru a înlătura acoperișul unui balcon de pe strada Mihail Kogălniceanu. Acesta este desprins pe jumătate și poate să cadă peste trecători.

Pe DN 24 C, pe raza localității Stânca spre Ripiceni un copac căzut pe carosabil, blochează ambele sensuri. Intervin pompierii militari de la Garda de Intervenție Stefanesti.

Deja ai votat!