Șoferi amendați pentru viteză. Zeci de sancțiuni aplicate după acțiunea polițiștilor rutieri

Acțiunea organizată miercuri de polițiștii botoșăneni pentru prevenirea accidentelor rutiere s-a soldat cu aplicarea mai multor sancțiuni. Două sancțiuni i-au vizat pe doi localnici care încercau să vândă produse alimentare pe marginea drumului european E58, într-o zonă fără vizibilitate.

Astfel, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, în urma activităților desfășurate miercuri, 28 iulie a.c., polițiștii rutieri au aplicat în total 21 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 21.000 de lei. Dintre acestea, șapte sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. „De asemenea, au fost reținute două permise de conducere și a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis. Precizăm faptul că pe Drumul European DE 58, pe un tronson de drum în curbă, cu marcaj continuu și vizibilitate redusă, au fost sancționate două persoane care comercializau produse alimentare pe marginea părții carosabile”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

În acest context, pentru a evita producerea de accidente rutiere, polițiștii recomandă conducătorilor auto să nu oprească pentru a cumpăra astfel de produse, atunci când nu pot face acest lucru în siguranță (în curbă sau în locurile în care este interzisă depășirea).

 

Deja ai votat!