„Vara pe uliță” a ajuns la Răuseni

Circa 120 de copii din comuna Răuseni au participat miercuri, 28 iulie a.c., la o activitate de informare și educare preventivă care a implicat și exerciții practice prin parcurgerea unor trasee tehnico – aplicative. Acțiunea a fost organizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, pompierii învățându-i pe copii cum să prevină o situație de urgență și cum să se comporte în cazul producerii unui eveniment nedorit.

„Salvatorii botoșăneni au răspuns invitației Primăriei Răuseni, Școlii Gimnaziale Răuseni și Parohiei Doina și au urmărit ca activitatea să fie interactivă, copiii având posibilitatea să învețe practic, să acorde primul ajutor, folosind și manechine. Activitatea a făcut parte din proiectul „Vara pe Uliță”, care a ajuns la a treia ediție și se desfășoară în perioada 26 – 31 iulie a.c, la Doina, comuna Răuseni”, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani.

Acțiunea a captat atenția celor mici și asta pentru că pompierii au mers pe ideea că, încă de la o vârstă fragedă, copiii sunt dornici să învețe și înțeleg diferența dintre bine și rău. De altfel, pompierii botoșăneni le-au vorbit pe înțelesul lor, despre cum trebuie să se comporte pentru a fi în siguranță acasă, la școală, pe stradă sau în grupul de prieteni.

„Să știi să acorzi primul ajutor sau cum să te comporți în diferite situații fie ca e vorba de incendiu, inundații sau descoperirea munițiilor rămase neexplorate, este foarte important. Și de aceea, indiferent de vârstă, o pregătire în acest domeniu cu siguranță va ajuta la momentul potrivit”, a adăugat Dorina Lupu.

 

Deja ai votat!