Cod galben de caniculă în judeţ

Meteorologii au emis un cod galben de caniculă pentru jumătate de judeţ, valabil până pe 1 august, dar şi o avertizare de  instabilitate atmosferică. În acest interval valul de căldură va fi în intensificare și va deveni persistent, iar disconfortul termic va fi accentuat. Temperaturile maxime se vor situa frecvent în jurul a 38…39°C. Nopțile vor fi tropicale, cu minime termice, în general, de 20-25°C. Valorile indicelui temperatură-umezeală (ITU), peste pragul critic, vor oscila între 82-84 de unități.

Zona vizată de acest cod este Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei, jumătatea de sud-est a Moldovei, în Botoşani fiind afectată mai ales jumătatea de Sud.

Vremea va deveni caniculară, la început în vest, iar de mâine și joi și în restul zonelor menționate, unde temperaturile maxime se vor situa, în general, între 35-37°C.

Joi după-amiaza și seara, în zona Carpaților Orientali și Meridionali, precum și în Moldova, Muntenia, Maramureș și Transilvania, instabilitatea atmosferică se va manifesta pe arii relativ extinse prin intensificări puternice ale vântului (rafale > 75-85 km/h), vijelii, local averse, descărcări electrice și, pe alocuri, grindină de diverse dimensiuni.

Deja ai votat!