Monumente funerare refăcute pe cheltuiala oraşului

Edilii botoşăneni au reuşit să evalueze pagubele produse în cele două cimitire din municipiu de natura dezlănţuită. Bogdan Buhăianu, viceprimar al municipiului, a declarat că furtuna de miercuri după amiază a pus la pământ şase copaci în Cimitirul Eternitatea şi un copac în cimitirul Pacea. „Nu au fost afectate foarte multe monumente funerare. Acestea vor fi refăcute pe cheltuiala Serviciului Public de Administrare Pieţe, Obor şi Cimitire (SPAPOC). Vom aduce totul la starea iniţială”, a declarat edilul.

Conducerea SPAPOC va apela pentru câteva zile şi la serviciile unei alte firme, pentru a fi suplimentat personalul care acţionează în cele două cimitire. „Copacii căzuţi trebuie tăiaţi cu drujba, căraţi, după care curăţate aleile. Vom acţiona în perioada următoare în cele două cimitire pentru tăierea arborilor uscaţi”, a concluzionat Bogdan Buhăianu.

În Cimitirul Eternitatea sunt în derulare în această perioadă şi alte lucrări. Se ia în calcul şi curăţarea de vegetaţie a mormintelor de care nu se mai îngrijeşte nimeni. „În acest cimitir își dorm somnul de veci boieri care ne-au lăsat moștenire clădiri monument istoric foarte frumoase. Avem o datorie morală față de aceștia și măcar atât putem face în memoria lor, să ne îngrijim de morminte”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Deja ai votat!