Părintele Patriarh Teoctist, comemorat în comuna natală

Părintele Patriarh Teoctist a fost comemorat astăzi, în comuna natală, la 14 ani de la plecarea la Domnul. Astăzi dimineaţă, în Biserica „Naşterea Maicii Domnului”, ctitorie a PF Teoctist, a fost oficiată Sfânta Liturghie şi o slujbă de pomenire. Tot astăzi, la Casa Memorială Teoctist Patriarhul, din Tocileni, PS Nichifor Botoşăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, alături de un sobor de preoţi, a oficiat o slujbă de pomenire.

Cu ajutorul Domnului, am pomenit astăzi pe Ctitorul Sfintei noastre Biserici și pe cel mai reprezentativ fiu al Comunei Stăuceni – Părintele Patriarh TEOCTIST Arăpaşu. 

Mulțumim celor ce s-au implicat în buna desfășurare a evenimentelor! Mulțumim domnului primar Epuras Cozmin și colaboratorilor săi din Primăria Stăuceni, mulțumim Corului misionar <Sfântul Ioan Botezătorul>, coordonat de teologul Gheorghiță  Bulboacă, mulțumim părintelui protoiereu Petru Fercal, preoților împreună slujitori, Comitetului parohial Victoria!

Ne-am bucurat de prezența Preasfinţitului Părinte Nichifor Botoşăneanul, a cadrelor didactice din Victoria și Stăuceni, precum și de mulțimea copiilor, frumos îmbrăcați în straie populare.

Slavă Domnului pentru toate! Dumnezeu să așeze cu sfinții sufletul Părintelui Patriarh TEOCTIST!”, a transmis preotul paroh Costin Andrei.

Deja ai votat!