spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTMinisterul Educaţiei a virat primii bani pentru Botoşani, în Programul "Şcoală după...

Ministerul Educaţiei a virat primii bani pentru Botoşani, în Programul „Şcoală după şcoală”

Ministerul Educaţiei a virat primii bani pentru şcolile botoşănene unde au fost făcute ore de pregătire suplimentară cu elevii, în cadrul Programului „Şcoală după şcoală”. Fondurile au fost alocate doar pentru 12 dintre cele 57 de şcoli unde s-a făcut pregătire în luna martie. Potrivit oficialilor din educaţia botoşăneană, banii au fost alocaţi cu întârziere din cauză că au existat unele erori în documentele transmise de şcoli.

12 din 57?

Școlile care au reușit să corecteze erorile din formularele de raportare, vor primi în zilele următoare banii aferenți lunii martie, pentru plata colegilor profesori, care au lucrat suplimentar cu elevii, în cadrul programului național Școală după școală.

Ceilalți colegi profesori mai au de așteptat…

Nu vreau să comentez mai mult, dar ceva nu e în regulă la școlile care nu raportează corect și la termen!

Echipa județeană de proiect face tot posibilul pentru verificarea și corectarea cu celeritate a rapoartelor și anexelor, cu scopul urgentării plăților către cadrele didactice din toate școlile implicate. Le multumesc colegilor mei, pentru profesionalism, implicare și mai ales, pentru perseverență și răbdare!”, a transmis Ada Macovei, inspector şcolar general adjunct.

Şcolile care vor primi banii sunt următoarele:

Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni

Școala Gimnazială nr. 7 Botoșani

Școala Gimnazială „Teofil Vâlcu” Hănești

Școala Gimnazială nr. 1 Mihălășeni

Școala Gimnazială nr.1 Dumeni

Școala Gimnazială nr. 1 Prăjeni

Școala Gimnazială nr.1 Gorbănești

Școala Gimnazială nr. 1 Știubieni

Școala Gimnazială nr. 1 Mitoc

Liceul Teoretic „Grigore Antipa” Botoșani

Școala Gimnazială nr. 1 Hudești

Liceul de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani.

Orele de pregătire au început în luna martie

Orele de pregătire au fost organizate începând cu 8 martie, la o lună de la debutul celui de-al doilea semestru al anului şcolar 2020 – 2021. Unităţile de învăţământ care organizează Programul naţional pilot „Şcoala după şcoală” trebuie să primească un sprijin financiar de 200 de lei pe lună pentru fiecare copil înscris în program, pentru plata cadrelor didactice.

Programul <Şcoală după şcoală> prevede activităţi remediale pentru elevi din categoriile de risc identificate de Ministerul Educaţiei, respectiv copiii care nu au avut acces la echipamentele electronice în perioada de învăţământ online, copiii care au înregistrat corigenţe, situaţii de abandon şcolar sau regres în primul semestru al anului curent faţă de anul trecut şcolar. Programul se adresează tuturor elevilor de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a, activităţile remediale vizând îmbunătăţirea rezultatelor şcolare.

Programul „Şcoală după şcoală” se derulează până la 31 august 2021. Conducerea Ministerului Educaţiei ia în calcul continuarea programului din toamnă şi completarea acestuia cu masă caldă pentru elevi.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
66 %
2.6kmh
100 %
joi
13 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...