Moarte cumplită la locul de muncă

Un bărbat de 59 de ani, din Botoşani, a avut parte de o moarte cumplită, după ce a fost strivit de un mal de pământ.

Accidentul groaznic a avut loc vineri dimineaţă, în satul Flondora, comuna Manoleasa. O firmă din Botoşani execută acolo lucrări pentru a crea o reţea de apă şi canalizare. Pentru acest fapt a fost săpat un şanţ chiar pe marginea drumului naţional ce străbate localitatea. Bărbatul, originar chiar din Manoleasa, se afla într-un şanţ adânc de câţiva metri, unde conecta ţevile de canalizare.

Din cauza trepidaţiilor provenite de la şosea şi probabil a neasigurării corespunzătoare a pereţilor şanţului, malul de pământ dinspre drumul naţional s-a părbuşit. Trupul bărbatului a fost instantaneu acoperit cu sute de kilograme de pământ, iar colegii i-au sărit în ajutor. După câteva zeci de minute de chinuri, aceştia au reuşit să îl scoată afară, însă bărbatul nu mai respira, fiind apelat serviciul 112. a faţa locului au fost direcţionate o ambulanţă cu asistent de la truşeşti, dar şi ambulanţa cu medic a SMURD de la Botoşani. Din păcate, însă, nu s-a mai putut face nimic pentru victimă. „Pacientul se afla în stop cardio-respirator la momentul sosirii echipajelor medicale. S-au încercat manevre de resuscitare, însă fără niciun rezultat, fiind declarat decesul”, a spus un asistent din cadrul UPU-SMURD.

Cazul a ajuns şi în atenţia poliţiştilor, care au trims mai multe echipaje în zonă, inclusiv unul de criminalişti. Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost preluat de medicii legişti, în vederea efectuării autopsiei pentru stabilirea cauzei morţii. „În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea măsurilor legale de Securitate şi sănătate în muncă şi ucidere din culpă. Prin Parchetul de pe lângp Judecătoria Săveni va fi dispusă o soluţie procedurală”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

Inspectorii ITM au fost şi ei informaţi de situaţie, acesta fiind considerat un accident de muncă.

Deja ai votat!