Femeie salvată din flăcări, după o răzbunare cu foc. Cazul este anchetat de polițiști

foto arhivă

O femeie în vârstă de 65 ani din comuna Văculești a fost salvată în ultimul moment din casa cuprinsă de flăcări, de pompierii dorohoieni. Din câte se pare, focul ar fi fost provocat intenționat, iar cazul a fost preluat de polițiști, care încearcă acum să-l identifice pe piroman.

Femeia locuiește singura, iar sâmbătă seara (n.r. 31 iulie a.c.), în momentul producerii incendiului, dormea. Vecinii au fost cei care au observat flăcările și au sunat la pompieri după ajutor. „Salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi au ajuns în cel mai scurt timp la casa femeii din satul Saucenița, comuna Văculești, cu două autospeciale cu apă și spumă. Întrucât existau informații că proprietara ar fi în locuință, pompierii au început căutările, concomitent cu acțiunea de stingere. Ușa fiind închisă prin interior, au spart geamul acesteia și au îndepărtat zăvorul. Trei pompieri au intrat în casa plină de fum și au găsit-o pe femeie dormind. Aceasta a fost scoasă din locuință și preluată de echipajul Serviciului Județean de Ambulanța care i-a acordat îngrijiri medicale întrucât a suferit un atac de panică. Ulterior, a fost transportată la spital pentru continuarea investigațiilor”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Potrivit acelorași surse, incendiul a fost stins în limitele găsite. A ars o parte din acoperișul casei, iar după ce au stins flăcările, pompierii au efectuat o serie de cercetări pentru a stabili cum a izbucnit focul. Modul în care s-au dezvoltat incendiul a indicat ca și cauză probabilă de izbucnire a flăcărilor „acțiunea intenționată”. Astfel, din câte se pare, în timp ce femeia dormea, un necunoscut i-a incendiat locuința. „Urmează ca organele abilitate să stabilească împrejurările în care s-a produs evenimentul”, a adăugat Dorina Lupu.

 

Deja ai votat!