spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTContre politice de la tabletele promise elevilor

Contre politice de la tabletele promise elevilor

Elevii care învaţă în şcolile din municipiul reşedinţă de judeţ ar trebui să-şi ia gândul de la tabletele care trebuiau asigurate de către Primăria Botoşani. Deşi s-a anunţat încă din luna noiembrie a anului trecut că primăria va achiziţiona pentru 23 de unităţi de învăţământ (12 şcoli gimnaziale şi 11 licee) dispozitive pentru desfăşurarea orelor online, demersul nu a fost finalizat.

Tabletele pentru elevi au reprezentat unul dintre subiectele abordate în ultima şedinţă a deliberativului local.

Avem în continuare proiectul cu tablete blocat la Ministerul Fondurilor Europene, acolo unde puteţi interveni ca să deblocăm acest proiect. A fost depus în urmă cu mult timp, de ce nu este verificat, analizat, aprobat sau respins, întrebaţi-i pe colegii dumneavoastră de partid care sunt în coaliţia de guvernare şi care nu au deblocat acest proiect”, a spus primarul Cosmin Andrei, adresându-se consilierilor liberali.

„Noi scriem proiectele de dragul de a le scrie”

Consilierul liberal, Cătălina Lupașcu a afirmat că proiectul a fost depus foarte târziu, când deja suma alocată era consumată şi ar fi putut prinde finanţarea, dacă suma alocată ar fi fost triplată. „Asta înseamnă că primăria s-a mişcat foarte greu. De regulă, când se scriu proiecte care se doresc a fi finanţate, primăria ar trebui să înceapă să scrie proiectul respectiv încă din faza de consultare publică a ghidurilor, ori la noi nu se întâmplă lucrul acesta. Noi scriem proiectele de dragul de a le scrie şi după aceea spunem că sunt blocate la minister. Nu. Suma alocată pe proiectul respectiv s-a terminat în trei zile, deci nu vom primi acei bani”, a mai spus Cătălina Lupaşcu.

În replică, primarul municipiului a afirmat că ar fi fost corect ca primăria să primească un răspuns. „Proiectul este depus la Ministerul Fondurilor Europene și nu știm nici în acest moment de ce nu s-a aprobat finanțarea”, a adăugat edilul.

Primăria a solicitat 22 de milioane de lei

Municipalitatea botoşăneană a solicitat 22 de milioane de lei, din care finanţare nerambursabilă 19 milioane de lei. Cu aceşti bani edilii plănuiau să cumpere 10.451 de tablete, 357 de monitoare, 316 de camere web, 328 de table interactive, 400 de proiectoare, ecrane de protecţie, laptopuri pentru profesori.

La data depunerii proiectului, primarul era încrezător în obţinerea acestei finanţări, motivând că proiectul a fost foarte bine întocmit de funcţionarii din cadrul Serviciului management proiecte.

Şcolile, inspectoratele şcolare şi autorităţile publice locale au avut la dispoziţie 100 de milioane de euro, în cadrul Programului Operaţional Competitivitate, pentru achiziţionarea de echipamente IT (tablete, laptopuri, table interactive, camere web) necesare desfăşurării activităţii didactice în mediul online. Proiectele au fost depuse în aplicaţia MySMIS, în perioada 2 noiembrie 2020 – 1 februarie 2021.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.7 ° C
11.7 °
11.5 °
85 %
1.3kmh
100 %
joi
11 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...