Ludotecă pentru copiii cu deficienţe de vedere

Copiii botoşăneni cu deficiențe de vedere au, începând de ieri, 1 august, un loc doar pentru ei, unde pot învăța cum să se descurce în viață și cum se pot integra în societate. La Botoșani a fost înfiinţată o ludotecă, proiect iniţiat şi realizat de Laura Dănilă, vicepreședintele Asociației Nevăzătorilor din România – Filiala Botoșani. Ludoteca a fost amenajată în clădirea de sticlă din Centrul Istoric, într-un spaţiu pus la dispoziţie de municipalitatea botoşăneană.

Potrivit iniţiatoarei acestui proiect, pe lângă programele de terapie stabilite pentru copii, și părinții acestora vor putea beneficia de consiliere psihologică.

Potrivit primarului Cosmin Andrei, acest proiect este unic în ţară. „Cu sprijinul oamenilor de bine și mai multor asociații, acești copii vor putea să-și petreacă timpul învățând cum să se descurce singuri, cum să socializeze. Vor avea la dispoziție jucării auditive și tactile. Vor putea lua parte la programe de terapie, gândite și aplicate de personal specializat, în colaborare cu părinții. Ludoteca va primi, în viitor, și o mașină de scris Braille, dar și un pian. Toți copiii cu deficiențe de vedere sunt invitați să se adreseze acestei instituții. Totul este gratuit!”, a declarat Cosmin Andrei.

Deja ai votat!