Ofensivă împotriva șoferilor care nesocotesc normele rutiere

Sâmbătă, pe 31 iulie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier au organizat o acțiune în municipiul Botoșani și în comunele din apropierea municipiului, în care s-au înregistrat accidente grave în primele 6 luni ale anului curent. Operațiunea a făcut parte dintr-un amplu program demarat de polițiștii botoșăneni pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere și pentru creșterea gradului de disciplină în trafic.

Echipajele de poliție au organizat mai multe controale în trafic, iar mai mulți șoferi s-au ales cu sancțiuni pentru diverse abateri. „În urma neregulilor constatate au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 14.000 de lei, dintre care 12 sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză și patru sancțiuni pentru faptul că autovehiculele nu aveau efectuată inspecția tehnică periodică”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

De asemenea, au fost reținute două permise de conducere și patru certificate de înmatriculare.

Duminică, pe 1 august, a.c., a venit rândul polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier, care au organizat noi verificări în trafic, ținta fiind tot prevenirea și combaterea accidentelor, precum și identificarea conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulație. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 17.000 de lei, 8 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Totodată, au fost reținute 9 permise de conducere, un certificat de înmatriculare și au fost constatate două infracțiuni în flagrant delict.

 

Astfel un bărbat de 45 de ani, din Albești, a fost surprins la volanul unui autoturism, pe un drum din comună, deși nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În schimb, pe drumul european E 58, în comuna Frumușica, polițiștii l-au surprins pe un bărbat de 69 de ani, din localitate, care plecase la drum cu mașina cu toate că era băut, etilotestul indicând în cazul lui o îmbibație de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ambii șoferi vor fi anchetați penal, primul pentru conducere fără permis, iar celălalt pentru conducere sub influența alcoolului.

 

 

 

Deja ai votat!