Preschimbare de permis cu bucluc. Fals descoperit la trecerea frontierei

Un bărbat care a încercat să treacă frontiera pe la Rădăuți-Prut, cu un permis de de conducere fals, va fi anchetat penal pentru uz de fals și complicitate la fals în înscrisuri oficiale.

În vârstă de 43 de ani, bărbatul, cu dublă cetățenie moldovenească și română, s-a prezentat duminică, pe 1 august a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut cu intenția de a trece în Republica Moldova. Bărbatul conducea un autoturism înmatriculat în Franța, dar la controlul de frontieră a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităților din Polonia care nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals. Audiat, bărbatul a declarat într-un final că în luna decembrie a anului trecut, intenționând să-și preschimbe permisul de conducere moldovenesc valabil deținut cu unul emis de autoritățile poloneze, a apelat la serviciile unei societăți de profil din Polonia care, contra sumei de 300 euro, i-a trimis documentul prezentat la control. Totodată, bărbatul a susținut că nu avea cunoștință despre faptul că documentul este fals ori falsificat.

Cazul urmează să fie clarificat de anchetatori, iar la finalul cercetărilor procurorii vor decide dacă bărbatul va fi trimis în judecată pentru faptele reținute împotriva lui.

 

Deja ai votat!