Trotuar cerut în zona Cornişa – Dedeman

În ultima şedinţă a deliberativului local, consilierul liberal Eugen Ţurcanu a adus în atenţie o problemă sesizată în zona Cornişa – Dedeman. Potrivit alesului local, foarte mulţi botoşăneni merg pe jos până la acest centru comercial. „Ştiu că e pe raza comunei Curteşti, dar ar trebui să facem eforturi şi noi şi comuna Curteşti pentru a face un trotuar care leagă municipiul Botoşani de respectivul lanţ comercial. E un trafic pietonal acolo, care pune în pericol viaţa pietonilor”, a spus Eugen Ţurcanu. Astfel, cei care merg pe jos, trebuie să iasă la un moment dat pe Drumul Naţional, cu trafic greu, trec podul, pentru a ajunge la acel complex comercial. „Trebuie să găsim numaidecât o soluţie, să facem un trotuar. Nu cred că e un capăt de ţară pentru comuna Curteşti să mai facă 200 – 300 de metri de trotuar şi noi să mai prelungim pe municipiul Botoşani cât mai putem încă o bucăţică de trotuar”, a explicat Eugen Ţurcanu.

Consilierul municipal a arătat că nu există trotuar nici în dreptul spălătoriei de la Hotel Premier, adăugând că prezintă aceste lucruri pentru că nu circulă cu maşina şi din dorinţa de a securiza viaţa botoşănenilor.

„Avem în vedere montarea unei pasarele”

Avem în vedere montarea unei pasarele, pentru că știm că în acea zonă este o problemă, dar pe moment nu putem gândi proiecte fără să avem finanțare. În acest moment totul este blocat, ghidurile nu apar, iar cei care se află la guvernare, în speță cei de la Partidul Național Liberal, nu se gândesc decât la alegerile interne”, i-a răspuns Cosmin Andrei, alesului liberal.

Până să fie realizată această investiţie de care se vorbeşte de câţiva ani, Eugen Ţurcanu aşteaptă rezolvarea unei probleme punctuale, care nu necesită un efort financiar considerabil. „Până facem pasarele, până ajungem la POS, la POR, până ne semnează nu ştiu ce Guvernul, facem două bucăţi de trotuar, nu altceva. Nu am cerut străzi de zeci de kilometri, nu am cerut cartiere de locuinţe, nu am cerut aducţiuni de apă, autostrăzi, am vorbit despre două chestii minore care se pot realiza, dacă vrem”, a concluzionat Eugen Ţurcanu.

Deja ai votat!