Copil băgat în spital de Covid

Un copil, în vârstă de 16 ani, a fost internat cu Covid după ce a fost într-un club, în Iaşi. Acesta este primul caz de Covid la minori după aproape două luni. Copilul a ajuns în atenţia medicilor după ce s-a prezentat la Centrul de Primiri Urgenţe din cadrul Secţiei de Pediatrie. Acesta se simţea foarte rău, după ce, în weekend, a fost la o petrece într-un club din Iaşi, după cum le-a povestit cadrelor medicale.

„Prezenta mai multe simptome. Respiraţie greoaie, tuse, răguşit, nas înfundat, febră. A fost internat pentru monitorizare şi tratament de specialitate”, a spus un asistent din cadrul Centrului de Primiri Urgenţe pediatrice.

Ultimul minor raportat cu Covid 19 a fost la mijlocul lunii iunie, fiind vorba despre un băiat de 14 ani.

Autorităţile sanitare au raportat că, în ultimele 24 de ore, în judeţ au fost depistate două noi cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2. Este vorba despre două persoane din municipiul Botoşani. În acest context rata de infectare în municipiul Botoşani a ajuns la 0,03 cazuri la mia de locuitori, la fel ca cea de la nivel judeţean.

Numărul persoanelor din judeţ diagnosticate cu SARS-CoV-2, de la debutul pandemiei și până în prezent, a ajuns la 14.096. Dintre acestea 13.379 s-au vindecat, iar 703 au pierdut, din nefericire, lupta cu boala. La nivelul judeţului, în prezent, sunt active 14 cazuri de Covid19.

Începând de luni, la nivelul ţării tinerii între 12 şi 17 ani se pot vaccina şi cu vaccinul Moderna împotriva Covid.

Deja ai votat!