Firme interesate de lucrările de reabilitare a Teatrului Eminescu

Trei firme din Bucureşti, Iaşi şi Botoşani sunt interesate de contractul care vizează reabilitarea Teatrului „Mihai Eminescu”. Data limită pentru depunerea ofertelor a fost 2 august, însă, la solicitarea firmelor, a fost stabilit un nou termen. „Este o perioadă cu concedii şi nu au răspuns furnizorii la solicitările lor de preţ şi am prelungit pentru data de 9 august deschiderea ofertelor”, a declarat primarul Cosmin Andrei. Reprezentanţii celor trei firme au vizitat amplasamentul, pentru a vedea la faţa locului ce au de reabilitat, dincolo de documentele existente pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Edilul este convins că în urma licitaţiei va fi stabilit un câştigător. „Există interes pentru această lucrare, motivat de faptul că operatorii economici au ajuns în şantier. Deci sunt convins că atunci când vom deschide ofertele vom avea o firmă sau o asociere de firme interesate să reabiliteze Teatrul Eminescu, rămânând doar să evaluăm aceste oferte şi să declarăm un câştigător, într-un termen de maxim două luni”, a explicat primarul municipiului.

Lucrările de consolidare au costat 2,8 milioane de lei

Lucrările de consolidare a clădirii au fost finalizate. „Nu s-a făcut recepţia finală, în sensul de a semna documentele pentru consolidare, dar constructorul a plecat din şantier cu tot ce a mai avut acolo. Mai avem doar o singură etapă de parcurs, vizitarea amplasamentului şi semnarea procesului verbal de către membrii comisiei de recepţie, care este completată, pe lângă colegii din primărie, cu reprezentanţi de la Inspectoratul de Stat în Construcţii şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Tot din cauza concediilor, nu s-a putut constitui această comisie. Este doar o etapă procedurală”, a mai spus Cosmin Andrei, adăugând că primăria a plătit deja constructorului pentru aceste lucrări.

Lucrările de consolidare au fost executate de firma LDC Trust Construcţii MV, ce aparține omului de afaceri Victor Mihalachi. Valoarea acestora a fost de 2,8 milioane de lei fără TVA.

Reabilitarea Teatrului „Mihai Eminescu” a început în august 2014.

Deja ai votat!