Pregătiri pentru noua ediție a Târgului Meșterilor Populari

Au început pregătirile pentru cea de-a XIV-a ediție a Târgului Meșterilor Populari, care se va desfășura în perioada 6-8 august. Astfel, angajații Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) Botoșani, au montat deja, pe Pietonalul Unirii, căsuțele de lemn, necesare pentru desfășurarea târgului.

Evenimentul este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Botoșani, cu sprijinul Consiliului Județean, având ca parteneri Primăria Municipiului, dar și Asociația Meșterilor Populari din Moldova. Deschiderea oficială va avea loc vineri, 6 august, începând cu ora 13.00.

Meșterii populari invitați trebuie să reprezinte zona etnografică din care provin atât prin obiectele expuse, cât și prin demonstrații practice. Atelierele interactive de lucru din interiorul târgului vor naște interesul vizitatorilor și vor reuși să mărească numărul acestora. De asemenea, meșterilor le revine misiunea să se impună și să-și definească zona etnografică de proveniență prin acele elemente fundamentale de port popular care definesc ansamblul vestimentar femeiesc sau bărbătesc”, au transmis organizatorii evenimentului.

Deja ai votat!