Șofer imobilizat de trecători. Era beat și intenționa să fugă de la locul accidentului

accidentul a avut loc în sensul giratoriu de lângă Casa Tineretului

Un botoșănean care a urcat beat criță la volan a fost prins de trecători, după ce a încercat să dea bir cu fugiții în urma unui accident produs chiar în centrul municipiului. Scenele s-au petrecut luni, pe 2 august a.c., în apropierea Casei Tineretului din municipiul Botoșani, individul fiind preluat ulterior de polițiști și pus sub urmărire penală.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), șoferul turmentat, în vârstă de 48 de ani, venea cu un autoturism pe bulevardul George Enescu, iar în momentul în care a ajuns în sensul giratoriu din intersecția cu bulevardul Mihai Eminescu a virat la dreapta, spre Casa Tineretului. Din cauza stării în care se afla, el nu a reușit să se încadreze pe banda de mers și s-a izbit în scuarul ce separă cele două sensuri de deplasare.

În urma impactului, bărbatul și-a continuat pentru puțin timp deplasarea, ulterior oprind și fiind imobilizat de trecători. „Sesizați prin apel pe 112, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Botoșani s-au deplasat la fața locului și l-au testat pe șofer cu aparatul alcooltest, iar valoarea rezultată a fost de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

 

Deja ai votat!