Bărbatul care a incendiat locuința concubinei a fost ARESTAT

Bărbatul din comuna Văculești, care a incendiat sâmbătă seara locuința fostei concubine, a fost arestat preventiv în cursul zilei de astăzi, în urma unei decizii a Judecătoriei Dorohoi. Acuzat de nerespectarea ordinului de protecție, Constantin Horodinschi a fost reținut în primă fază de polițiștii din cadrul Secției de Poliție nr.4 Dorohoi, pentru 24 de ore, iar astăzi a fost dus în fața magistraților.

Astfel, pe baza probelor prezentate de anchetatori, judecătorii au dispus încarcerarea bărbatului pentru 30 de zile. Decizia instanței nu este definitivă, bărbatul având posibilitatea să conteste măsura arestării la Tribunal. Doar că până atunci, el va rămâne în spatele gratiilor.

Ordin de protecţie obţinut în februarie

Femeia, Maria A., în vârstă de 65 de ani, obținuse încă din luna februarie a.c. un ordin de protecție care îi interzicea bărbatului să se apropie la o distanță mai mică de 300 metri faţă de ea și de locuința acesteia. Magistrații i-au interzis fostului concubin orice fel de contact cu femeia, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod, durata măsurilor dispuse fiind 6 luni.

Prin urmare, Constantin Horodinschi avea obligația să nu se apropie de femeie până pe 10 august, însă nu a reușit să se abțină. Ba mai mult, în cursul serii de sâmbătă, 31 iulie a.c., bărbatul a mers la locuința femeii și a incendiat acoperișul casei, fosta concubină fiind salvată cu ajutorul pompierilor dorohoieni, alertați de vecini.

„În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că, în repetate rânduri, acesta s-ar fi deplasat la locații care se află la mai puțin de 300 de metri de locuința fostei sale concubine, o femeie de 65 de ani, din aceeași localitate, deși împotriva sa era emis un ordin de protecție de către Judecătoria Dorohoi, prin care i se interzicea acest lucru. Având în vedere faptul că, în data de 31 iulie 2021, bărbatul ar fi distrus, prin incendiere, acoperișul imobilului în care locuia femeia, deși era emis un ordin de protecție împotriva sa, pentru a preveni săvârșirea altor fapte penale, a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Totodată, fosta concubină a acestuia a fost consiliată de către reprezentanții DGASPC Botoșani cu privire la facilitățile de care poate beneficia în cadrul proiectului ”Venus”, inclusiv cele referitoare la asigurarea gratuită a unei locuințe protejate, aceasta refuzând să beneficieze de facilitățile programului.

 

Deja ai votat!