Experiență inedită pentru liceenii botoșăneni în cadrul Festivalului Ideo Ideis

Liceenii botoșăneni diin cadrul DRAMA CLUB Botoșani vor participa în această perioadă la Festivalul Național de Teatru Tânăr „Ideo Ideis”. Acesta este cel mai mare eveniment dedicat educației alternative pentru liceeni şi a ajuns la cea de-a 16-a ediţie. În acest an, în perioada 9-15 august, pe scenă vor urca nouă trupe de teatru respectiv 3,14 – Buzău, A.C.T. -Bacău, ALTER EGO – Alexandria, AMPRENTE – Brașov, ART ATTACK – Sibiu, DRAMA CLUB – Botoșani, PRAF DE STELE – Constanța, SILVER – Baia Mare și VICTORY OF ART, București.

Deşi Alexandria va rămâne nucleul Ideo Ideis şi în 2021, experienţa de festival va fi redată şi în celelalte opt oraşe, cu ocazia sesiunilor de mentorat şi Atelierelor de Teatru Tânăr şi de Arte Performative, coordonate de trainerii atribuiţi fiecărui oraş. Spectacolele puse în scenă de fiecare dintre cele nouă trupe vor fi jucate pe scenele teatrelor locale, în fata comunităţii şi vor fi secondate de întâlniri de artist talk cu fiecare dintre mentori.

Ediţia din acest an propune adolescenților o temă sensibilă, dar foarte importantă pentru viitorul lor și anume, identitatea.

Eveniment dedicat procesului de educație alternativă 

Ideo Ideis  este un festival de teatru și, în același timp, un eveniment dedicat procesului de educație alternativă pentru tinerii liceeni din România. Structura festivalului este unică în peisajul festivalurilor de teatru din țară și are rolul de a-i ajuta pe participanți să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare, să capete încredere în ei înșiși și să interacționeze cu tipuri de modele relevante pentru dezvoltarea lor personală și profesională.

Deja ai votat!