Procurorii botoșăneni se opun eliberării condiționate a fostului primar al Iașiului Gheorghe Nichita

Fostul primar al municipiului Iași va mai sta câteva zile după gratii. Asta pentru că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani au contestat decizia judecătorilor prin care s-a dispus eliberarea lui condiționată. Prin urmare, dosarul va fi analizat zilele viitoare și de magistrații Tribunalului Botoșani, care vor decide dacă fostul edil îndeplinește sau nu condițiile pentru a putea fi eliberat înainte de termen.

Vineri, pe 30 iulie a.c., Judecătoria Botoșani a admis cererea Penitenciarului Botoșani de eliberare condiționată a lui Gheorghe Nichita de sub mandatul de executare a pedepsei emis după ce acesta a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru corupție. Decizia nu era definitivă, iar procurorii s-au opus și au contestat hotărârea în cursul zilei de luni, considerând că fostul primar ar trebui să rămână în pușcărie.

Gheorghe Nichita a fost încarcerat în Penitenciarul Botoșani după ce a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la cinci ani de închisoare cu executare, fiind acuzat că a cerut şi primit mită 10% din valoarea proiectului european Sistemul de Management al Traficului din municipiul Iași. Închis pe 5 august 2020, fostul primar a fost condamnat o lună mai târziu și de Tribunalului Iași la cinci ani și două luni de detenție într-un alt dosar, însă această ultimă condamnare nu este definitivă, procesul fiind pe rolul Curții de Apel Iași, cu termen de judecată pe 13 septembrie a.c.

 

Deja ai votat!