Încă un procuror iese la pensie

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani mai pierde un procuror. Începând cu 1 septembrie a.c., procurorul Florina Piloș se va pensiona. Aceasta a obținut deja decizia de pensionare, iar cererea sa privind eliberarea din funcție prin pensionare a fost aprobată cu unanimitate de voturi de plenul Secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Pentru aplicarea acestei decizii va fi nevoie și de un decret emit în acest sens de președintele României, Klaus Iohannis.

Fost prim-procuror și prim-procuror adjunct, Florina Piloș a soluționat ultimul dosar privind presupuse fapte de corupție înregistrat în județ. Ea a fost cea care a coordonat organizarea flagrantului în cazul fostului secretar al comunei Frumușica bănuit de luare de mită. Dosarul a fost trimis în instanță, dar încă nu a trecut de Camera preliminară.

În toamna lui 2018, Florina Piloș a candidat și pentru funcția de procuror în cadrul Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), însă nu a fost cooptată în această structură. În vârstă de 58 de ani, Florina Piloș a lucrat inițial ca procuror financiar pe lângă Camera de Conturi, după care s-a transferat în Ministerul Public, activând numai în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Deja ai votat!