Amendat după ce a anunţat la 112 o sechestrare inventată

Un dorohoian care a sunat la 112 pentru a anunța o falsă sechestrare de persoane s-a ales cu o amendă de 2.000 de lei. Sancționat de polițiști pentru apelarea abuzivă a Serviciului Unic pentru Apeluri de Urgență 112, bărbatul a contestat amenda în instanță. Judecătorii nu l-au iertat și au menținut sancţiunea. Acum, dorohoianul își caută dreptatea la Tribunal, întrucât sentința dispusă de magistrații dorohoieni nu este definitivă.

Bărbatul susține că în seara zilei de 18 februarie a.c. ar fi primit un telefon de la un necunoscut, care l-a înjurat și amenințat, atât pe el cât și pe soție, după care i-a anunțat că a sechestrat-o pe o cunoștință de-a lor. Prin urmare, bărbatul ar fi sunat imediat la 112 anunțând presupusa lipsire de libertate. Polițiștii au ajuns la domiciliul persoanei respective și au realizat că totul a fost o farsă.

Așa se face că la scurt timp de la apel, dorohoianul s-a trezit cu polițiștii la ușă, fiind amendat cu 2.000 de lei. Ulterior, el a contestat procesul verbal la Judecătoria Dorohoi invocând faptul că nu ar fi făcut nimic altceva decât să anunțe poliția, în urma apelului primit. El a cerut și clemența judecătorilor, considerând că a fost sancționat pe nedrept. Totodată, a arătat el, este o persoană în vârstă, atât el cât și soția fiind pensionari, iar amenda aplicată este peste puterile lor financiare de a o achita.

Cu toate acestea, instanța a respins plângerea ca nefondată și a menținut amenda aplicată de polițiști.

Deja ai votat!