Moldoveanca bănuită de furt în Grecia a fost eliberată

Femeia reținută în urmă cu o lună și jumătate în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, în baza unui mandat european de arestare emis de către Procuratura de pe lângă Curtea de Apel a Atenei (Grecia), a fost eliberată. În plus, magistrații Curții de Apel Suceava au respins cererea privind executarea mandatului european de arestare întrucât autoritățile elene nu au transmis în interval de două săptămâni dosarul care a stat la baza emiterii mandatului.

Sorina Cerneagă, în vârstă de 39 de ani, cu dublă cetățenie română și moldovenească, a fost dată în consemn prin intermediul Biroului SIRENE, din cadrul Interpol, și a fost reținută pe 21 iunie a.c.,în momentul în care încerca să intre în România. Femeia se afla într-o mașină care se îndrepta spre Cehia, însă a fost încătușată de polițiștii de frontieră botoșăneni, care au predat-o mai apoi polițiștilor, în vederea luării măsurilor legale. Reținută și ulterior arestată provizoriu, Sorina Cerneagă era suspectată că ar fi sustras bani și bijuterii în valoare de aproximativ 200.000 de euro din locuința unde a lucrat.

Conform procedurilor, ea a fost prezentată în fața magistraților de la Curtea de Apel Suceava, în vederea extrădării, însă judecătorii au cerut mai întâi documentele de la partea elenă pentru a se convinge că este vorba de una și aceeași persoană. Cum autoritățile din Grecia nu au comunicat informațiile solicitate, instanța a dispus eliberarea femeii. Procurorii pot contesta însă decizia la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Deja ai votat!