Sportivi și antrenori de excepție propuși să devină cetățeni de onoare ai Municipiului Botoşani

Sportivii botoșăneni care au strălucit la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar și antrenorii care i-au descoperit, vor deveni cetățeni de onoare ai municipiului Botoșani.

Primarul Cosmin Andrei va iniția un proiect de hotărâre care va fi adus în atenţia deliberativului local, în şedinţa de la finele acestei luni.

Imediat ce am primit vestea că doi botoșăneni au cucerit medalii olimpice la canotaj, din care prima de aur pentru delegația României, am susținut că trebuie să intre în rândul cetățenilor de onoare ai orașului. La fel de importanți sunt și cei care i-au descoperit și i-au încurajat să meargă pe acest drum, antrenorii Iulia și George Bulie”, a declarat Cosmin Andrei.

Simona Geanina Radiș (22 de ani), din Avrămeni, a cucerit medalia olimpică de aur la ediția de vară a jocurilor din acest an, la categoria dublu vâsle. În 2020 şi 2021, sportiva a devenit dublă campioană europeană la aceeași categorie, iar în luna decembrie a anului trecut, a primit de la World Rowing şi titlul de „stea în ascensiune” a canotajului mondial. Simona a fost descoperită de George Bulie.

Mugurel Vasile Semciuc (22 de ani), din Trușești, este deținătorul medaliilor de argint, la categoria patru rame, la Campionatul Mondial din 2019 și la cel European, din 2021. La Jocurile Olimpice a câștigat medalia de argint. Botoșăneanul a fost descoperit de Iulia și George Bulie.

Iulia şi George Bulie sunt printre cei mai apreciați antrenori de canotaj. Ei au descoperit sportivi de medalii la cele mai importante competiții mondiale. Prin profesionalismul lor, judeţul Botoșani a fost și este o adevărată pepinieră de sportivi pentru canotajul românesc.

Propunere făcută şi de consilierul liberal Andrei Amos

Pe 28 iulie, în şedinţa Consiliului Municipal, consilierul liberal Andrei Amos i-a felicitat pe cei doi canotori botoşăneni şi a anunţat că va iniţia un proiect de hotărâre pentru ca aceştia să primească această distincţie onorantă din partea municipalităţii. „Vă anunţ că voi iniţia un proiect de hotărâre pentru a-i include şi pe aceşti doi performeri printre cetăţenii de onoare ai municipiului Botoşani, atât pe ei, cât şi pe antrenorii lor”, a spus atunci Andrei Amos.

Tot Andrei Amos, în mai 2020, a iniţiat un proiect de hotărâre privind acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Botoşani luptătorului Alin Alexuc şi antrenorului său, Ioan Asaftei.

Rămâne de văzut dacă Andrei Amos va iniţia proiectul de hotărâre la care a făcut referire în şedinţa din 28 iulie sau îi va ceda primarului Cosmin Andrei această onoare. Important  este că sportivii şi antrenorii, care sunt adevăraţi ambasadori ai Botoşaniului, prin munca şi rezultatele lor, vor primi recunoaşterea comunităţii prin titlul de Cetăţean de Onoare.

 

Deja ai votat!