Sprijin pentru ONG-uri: Va fi organizată a doua sesiune de acordare a finanţărilor nerambursabile

Viceprimarul Liviu Toma (Pro România), Raluca Ştefania Curelariu, consilier USR şi Maricel Maxim, consilier PNL, au iniţiat un proiect de hotărâre vizând organizarea celei de a doua sesiuni de acordare a finanţărilor nerambursabile, pentru activităţi non-profit de interes local organizate de ONG-uri. Demersul aleşilor locali pleacă de la dorinţa de a încuraja implicarea societății civile în viața comunității.

Proiectul va fi dezbătut în şedinţa extraordinară din 9 august a deliberativului local. După prima sesiune de acordare a fondurilor nerambursabile au rămas 249.558 de lei, bani pe care iniţiatorii proiectului propun să fie repartizaţi după cum urmează: 99.558 de lei pentru proiecte din domeniul sport, 100.000 de lei pentru proiecte culturale şi 50.000 de lei pentru domeniul social.

Sperăm ca toţi consilierii municipali să voteze proiectul, astfel încât să putem organiza şi cea de a doua sesiune de acordare a finanţărilor nerambursabile”, a declarat Liviu Toma.

„E firesc să ne dorim un parteneriat cu asociațiile și ONG-urile din Botoșani”

 

Raluca Ştefania Curelariu a fost plăcut surprinsă de ideile venite din zona societății civile, însă se aştepta ca municipalitatea să primească mai multe proiecte în prima sesiune.

Am avut o discuţie pe acest subiect cu colegii Maricel Maxim și Liviu Toma iar când am văzut suma rămasă neutilizată (250.000 lei), am ajuns la concluzia că ar fi o pierdere să nu încurajăm oamenii să se implice. Inițiativa de a propune o nouă sesiune de finanțare a venit firesc, pentru că e firesc să ne dorim un parteneriat cu asociațiile și ONG-urile din Botoșani. Nu am putut totuși să nu remarc și faptul că o parte dintre proiecte au fost respinse din motive ce puteau fi evitate, cum ar fi un document lipsă. De aici a pornit ideea colegului meu Marcel Gheorghiță de a oferi consultanță gratuită celor ce își doresc să aplice în a doua sesiune de finanțare, cu ajutorul voluntarilor din USR”, a concluzionat Raluca Curelariu.

Deja ai votat!