Val de sancțiuni după o acțiune de amploare a polițiștilor rutieri

Zeci de șoferi care au apăsat prea mult pedala de accelerație au fost sancționați astăzi dimineața, în urma unei acțiuni de amploare organizată de polițiștii rutieri pe drumurile din județ, dar și pe străzile municipiului Botoșani. Controalele în trafic au avut loc în cadrul unei acțiuni acțiuni organizată în colaborare cu polițiști din cadrul Inspectoratelor de Polițe Județene (IPJ) Suceava și Iași, sub coordonarea Direcției Rutiere, ținta fiind prevenirea și combaterea accidentelor de circulație.

„Activitatea a fost desfășurată în sistem integrat, cu participarea polițiștilor ieșeni și suceveni, și a avut ca scop identificarea conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulație și conștientizarea acestora cu privire la riscurile la care se expun în momentul în care nu respectă aceste norme. Astfel, pe străzile din județ au fost prezente peste 40 de forțe de ordine, cu 17 autoturisme, dintre care 13 dotate cu aparate radar”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 114 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 55.000 lei. Dintre acestea, 52 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 29 de sancțiuni pentru neportul centurii de siguranță.

Totodată, au fost reținute 15 permise de conducere ( 8 viteză, 3 depășiri neregulamentare și 1 neacordare prioritate pietoni) și 7 certificate de înmatriculare.

 

Deja ai votat!