Memorialul Ipoteşti organizează Incubatorul de lectură

Memorialul Ipoteşti − Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu” anunță înscrierea copiilor, cu vârsta între 12 şi 14 ani, pentru Incubatorul de lectură de la Ipotești, la  care sunt invitați să participe profesori și elevi din județul Botoșani.

Incubatorul a ajuns la a treia ediție. După ediția online din 2020, organizatorii propun activități cu prezență la Ipotești, în perioada 23 – 25 august 2021.

Potrivit organizatorilor, incubatorul de lectură este un proiect care facilitează accesul tinerilor la educația lecturii și valorizează gândirea și exprimarea liberă prin scris. Proiectul a fost inițiat de Svetlana Cârstean și Ana Maria Sandu, scriitoare cu experiență editorială, de lecturi și dezbateri publice, în țară și în străinătate, și de lucru cu copiii la ateliere de citit și scris.

Ediția din anul acesta va fi coordonată de scriitoarea Svetlana Cârstean, care își  propune să le ofere copiilor atât instrumente eficiente de înțelegere a textului literar, de familiarizare cu ceea ce numim generic literatura, cât și instrumente de expresie personală, pentru ca aceștia să se poată exprima pe ei înșiși; să conștientizeze faptul că literatura nu înseamnă să te ascunzi în spatele unor cuvinte frumoase, care nu spun absolut nimic; să poată să vorbească despre ce au citit„, a declarat Ala Sainenco, directorul Memorialului Ipoteşti.

Potrivit oficialului, textul literar va fi folosit ca pretext pentru o cultură a dialogului, considerând că cititul devine antrenant „dacă dezbatem, facem scenarii, găsim argumente pro și contra împrietenirii cu un personaj, de exemplu„.

Solicitările de participare pot fi trimise până pe data de 15 august 2021 pe adresa: m.ipotesti@gmail.com.

 

 

 

 

Deja ai votat!