Femeie diagnosticată cu Covid după ce s-a întors din Marea Britanie

Autorităţile sanitare au descoperit un nou caz de infecţie cu SARS-CoV-2 în judeţ. Este vorba despre o femeie, în vârstă de 59 de ani, din Truşeşti care abia s-a întors din Marea Britanie. Cazul vine după ce sâmbătă, două persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu tulpina Delta a noului coronavirus.

În ultima perioadă rata de infectare cu SARS-CoV-2 este în creştere la nivelul municipiului Botoşani. Astfel, indicele a ajuns la 0,05 cazuri la mia de locuitori după ce în ultimele două săptămâni au fost înregistrate 6 cazuri de Covid. La nivelul judeţului rata de infectare este de 0,03 cazuri, în ultimele 14 zile fiind depistate 14 persoane infectate cu noul coronavirus. Localitatea cu cel mai mare indice este Văculeşti cu 0,49 de cazuri, urmată de Vorniceni (0,44), Mihălăşeni (0,37), Curteşti (0,34), Dersca (0,32) şi Copălău (0,23).

De la debutul pandemiei până în prezent, la nivelul județului au fost raportate 14.103 cazuri de Covid. Dintre acestea, 13.382 de persoane au fost declarate vindecate, iar alte 703 au pierdut lupta cu boala. În prezent numărul cazurilor active de Covid a ajuns la nivelul judeţului la 18.

Deja ai votat!