Câmp cuprins de flăcări. Au intervenit pompierii

Un fermier a fost la un pas să rămână fără hrana pentru animale din cauza unui incendiu de vegetație uscată produs pe câmpul unde erau depozitate furajele, în satul Unguroaia, comuna Cristești. Doar intervenția promptă a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cristești și a pompierilor militari din cadrul Detașamentului Botoșani a făcut ca flăcările să fie stinse la timp.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de urgență (ISU) Botoșani, focul a afectat vegetația uscată de pe circa 3.000 de metri pătrați.

„Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un foc deschis în spații deschise. Facem apel către cetățenii care dețin terenuri agricole să manifeste responsabilitate în ceea ce privește prevenirea incendiilor de vegetație uscată și miriște deoarece aceste evenimente pot pune în pericol culturile din imediata vecinătate, locuințele, dar și viața cetățenilor”, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoșani.

Totodată, pompierii reamintesc faptul că, potrivit standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură excepțională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici.

 

Deja ai votat!