Cărți de identitate false descoperite în PTF Stânca. Un tânăr a plătit 300 de euro pentru un fals

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca au descoperit încă două cărți de identitate false, cu însemnele autorităților române. Falsurile au fost găsite asupra a doi cetățeni moldoveni, care intenționau să intre în țară.

Ambele cazuri au fost înregistrate la sfârșitul săptămânii trecute, când în PTF Stânca s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, R.J., în vârstă de 34 de ani, cetățean al Republicii Moldova, aflat la volanul unui microbuz ce efectua o cursă ocazională pe ruta Republica Moldova – Germania. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit, ocazie cu care a fost descoperită ascunsă, în peretele lateral al mijlocului de transport, o carte de identitate cu însemnele autorităților române, având imprimate datele și fotografia unei alte persoane.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals total. Audiat, șoferul a susținut că nu are cunoștință despre modul în care a ajuns cartea de identitate în peretele microbuzului. Sâmbătă, pe 7 august a.c., tot în PTF Stânca s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, P.A., în vârstă de 26 de ani, cetățean al Republicii Moldova, pasager într-un autocar cursă ocazională Republica Moldova-Franța. Și în acest caz a fost efectuat un control amănunțit, ocazie cu care a fost descoperită ascunsă, în borseta tânărului, o carte de identitate cu însemnele autorităților române, având imprimate datele și fotografia acestuia. Cum și această carte de identitate s-a dovedit a fi un fals total, tânărul a fost audiat și a susținut că a cumpărat documentul în cauză contra sumei de 300 de euro, prin intermediul unui anunț de pe o rețea de socializare, cu intenția de a obține mai ușor un loc de muncă în țările din vestul Europei.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

 

Deja ai votat!