Laborator pentru depistarea Covid construit la Botoşani (video)

Spitalul Județean “Mavromati” din Botoșani va avea un laborator pentru biologie moleculară PCR -RT, pentru diagnosticarea Covid19.

Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă de președintele Consiliului Județean, Doina Federovici. Investiția va fi realizată de către Compania Națională de Investiții. “Un proiect important este cel privind transmiterea către CNI a amplasamentului pentru construcția unui laborator PCR-RT. Este o investiție pe care o promovăm pentru a face față cât mai bine provocărilor lansate de pandemia de COVID. Acest laborator va aduce beneficii atât în cadrul Spitalului Județean, completând pachetul de servicii medicale puse la dispoziție de către unitatea medicală, cât și la nivel de municipiu, deservind și cererile din afara spitalului de prelucrare a probelor biologice”, a precizat Doina Federovici.

Realizarea obiectivului presupune construirea clădirii laboratorului pentru biologie moleculară PCR-RT cu o suprafață de 232,19 metri pătrați. Clădirea va avea două zone funcționale majore, una destinată personalului și una destinată preluării și prelucrării probelor biologice.
În prezent analizele se prelucrează în laboratorul Secţiei de Infecţioase, însă, spaţiul nu este unul special destinat pentru aşa ceva.

Deja ai votat!