Scandalagii în noapte potoliți cu jandarmii. Sfatul celor de la IJJ – „Sunați la 112”

Sâmbătă noapte, un bărbat care tulbura somnul locuitorilor de la intersecția străzii Primăverii cu Bulevardul George Enescu din municipiul Botoșani, prin muzica care se auzea la intensitate mare din boxele unui autoturism, a fost amendat de jandarmi cu 200 de lei. Când s-a trezit cu forțele de ordine lângă el, chefliul, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a afișat un comportament sfidător la adresa echipajului de jandarmi. „Nu mă puteți amenda deoarece nu aveți niciun martor”, a fost replica acestuia, dar s-a convins mai apoi că se poate.

Cam pe la aceeași oră, de această dată pe strada Principală din comuna Todireni, între două înghițituri trase cu sete dintr-o sticlă de băuturi alcoolice, un alt bărbat striga fără vreun motiv întemeiat și lovea cu picioarele în gardurile caselor pe lângă care trecea. Anunțați de localnici, jandarmii au intervenit imediat și l-au amendat pe scandalagiu cu 300 de lei.

Misiunile executate în weekendul trecut de efectivele de ordine publică ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani s-au finalizat cu aplicarea a 63 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 8.000 de lei. „Majoritatea sancțiunilor au vizat fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice, atât în mediul urban, cât și în localități rurale în care jandarmii au acționat în sistem integrat, împreună cu polițiștii botoșăneni sau în cadrul acțiunilor punctuale executate pentru prevenirea faptelor de natură penală și contravențională în zone de interes operativ”, arătat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Botoșani.

În acest context, jandarmii recomandă cetățenilor să apeleze numărul unic pentru apeluri de urgență 112 în situații similare, pentru ca intervenția forțelor de ordine să se producă în timp scurt și, prin măsurile legale adoptate, să aibă efectul scontat.

 

Deja ai votat!