miercuri, martie 22, 2023
AcasăLocalCurg amenzile la operatorul de apă. Nova Apaserv sancționată și de Garda...

Curg amenzile la operatorul de apă. Nova Apaserv sancționată și de Garda de Mediu

Operatorul de apă din județ s-a ales cu o nouă sancțiune, de data aceasta din partea comisarilor de mediu. Asta din cauza problemelor înregistrate în urmă cu mai bine de două săptămâni. Astfel, în urma unor sesizări primite din partea botoșănenilor, reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul de Mediu Botoșani au efectuat mai multe verificări în teren atât în zona Cătămărăști Deal, cât și în zona Lebăda, unde localnicii s-au trezit cu terenurile inundate.

„Cu ocazia verificării unor reclamații vizând modul de funcționare al rețelelor de canalizare din satul Cătămărăști Deal și al aducțiunii de apă Botoșani-Flămânzi, echipele de comisari din cadrul Garda de Mediu Botoșani au constat că stația de pompare ape uzate de pe str. Irisului nu funcționează, apele uzate menajere deversându-se pe terenurile limitrofe, iar pe traseul aducțiunii Botoșani-Flămânzi, în zona Lebăda, după sensul giratoriu, din cauza avariilor la conducta de adâncime, apa potabilă se scurge pe zona proprietăților, formând acumulări de suprafață”, au menționat comisarii de mediu, care au apreciat că faptele s-au produs din cauza neîntreținerii rețelelor de canalizare și alimentare cu apă sau neasigurării intervenției în timp util. Prin urmare, reprezentanții Gărzii de Mediu au stabilit măsuri cu termen în sarcina operatorului economic pentru remedierea neconformităților constatate.

„Faptele descrise mai sus, respectiv nerespectarea de către utilizatorii de apă a obligațiilor legale care le revin privind gospodărirea rațională a apei, întreținerea și repararea instalațiilor proprii sau a celor din sistemele de alimentare cu apă şi canalizare-epurare contravin Legii Apelor, comisarii de mediu aplicând în acest sens sancțiune coroborat cu Ordonanța 2 din 2001 privind regimul juridic al contravențiilor”, se mai arată în comunicarea Gărzii de Mediu.

Amendă aplicată şi de DSP

Tot în luna iulie a.c., operatorul de apă a fost amendat de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) din cauza „producerii unui disconfort locuitorilor din Flămânzi și apariția riscului pentru sănătatea publică a populației”. Sancțiunea a fost aplicată după ce Serviciul Control în Sănătatea Publică a efectuat o serie de verificări atât la Nova Apaserv , cât și la Flămânzi, unde sute de locuințe au rămas fără apă menajeră în plină vară.

În urma controlului, Nova Apaserv s-a ales cu o amendă de 3.000 de lei, recomandându-se să ia măsuri imediate pentru reducerea disconfortului și a riscului pentru sănătatea publică a locuitorilor din aria de distribuire a apei potabile.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.1 ° C
10.6 °
8.3 °
87 %
0.5kmh
100 %
mie
13 °
joi
17 °
vin
20 °
sâm
20 °
Dum
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Decât să se curenteze elevii la priză, mai bine se usucă pe mâini natural, că deja e primăvară.  

EDITORIAL

E din ce în ce mai greu de trăit în țara asta, dar, așa cum era de așteptat, nu pentru toată lumea. E ca...

EPIGRAMA ZILEI

Când zbori prea jos cu-a ta mașină Eu doar atât îți spun: Din sens opus poate să vină Un alt nebun... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...