Familie băgată în spital din cauza unor eclere

Patru membri ai unei familii din Darabani au ajuns în spital cu toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat eclere de la o cofetărie din oraş. Trei dintre aceştia au rămas internaţi în spital din cauza stării în care erau.

Totul s-a întâmplat pe 1 august, când membrii unei familii din Darabani au cumpărat mai multe eclere de la o cofetărie din oraş. A doua zi, toţi patru au început să aibă simptomele unei toxiinfecţii alimentare, însă au decis să se trateze la domiciliu cu medicaţie specifică în astfel de cazuri. Pentru că simptomele au continuat timp de două zile, fără ca medicamentele să aiba vreun efect, familia s-a prezentat la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Dorohoi. Trei dinte aceştia au rămas internaţi în spital, din cauza formelor mai grave de toxiinfecţie. Între timp au fost sesizate şi autorităţile sanitare, iar pe 6 august cei trei pacienţi au fost externaţi la cerere, după ce au început să se simtă mai bine.

„La nivelul DSP s-a declanşat o anchetă epidemiologică, iar în funcţie de rezultate vor fi luate măsurile care se impun. A fost anunţat şi DSV. Din coproculturile recoltate la spital nu se evidenţiază Salmonella sau Shigella”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul executiv al DSP Botoşani.

Inspectori ai Direcţiei Sanitar Veterinare au declanşat o anchetă, atât la punctul de vânzare din Darabani, cât şi la laboratorul de patiserie, care are sediu în Dorohoi. Aceştia nu au găsit nicio neregulă.

Deja ai votat!