luni, noiembrie 28, 2022
AcasăLocalO nouă amânare la licitaţia privind reabilitarea Teatrului Eminescu

O nouă amânare la licitaţia privind reabilitarea Teatrului Eminescu

Reabilitarea Teatrului „Mihai Eminescu” se află din nou sub semnul întrebării. După licitaţii repetate şi perioade în care nu s-a lucrat deloc, acum pare să fi venit vremea amânărilor deschiderii ofertelor. Iniţial, s-a anunţat că data limită pentru depunerea ofertelor de către firmele interesate de acest contract este 2 august. A urmat anunţul primarului Cosmin Andrei, legat de o amânare. „Este o perioadă cu concedii şi nu au răspuns furnizorii la solicitările lor de preţ (ale operatorilor interesaţi de reabilitarea teatrului – n.r.) şi am prelungit pentru data de 9 august deschiderea ofertelor”, afirma edilul.

A venit şi ziua de 9 august, însă nu s-a întâmplat nimic. Cosmin Andrei este în concediu, prerogativele sale fiind preluate de viceprimarul Liviu Toma. Viceprimarul a solicitat astăzi informaţii de la Serviciul de Achiţii din cadrul primăriei de unde i s-a comunicat că a intervenit o nouă amânare, la solicitarea operatorilor, ofertele urmând a fi deschise pe 16 august. Sunt interesate de acest contract trei firme din Botoşani, Iaşi şi Bucureşti.

Lucrările de consolidare au costat 2,8 milioane de lei

Lucrările de consolidare a clădirii au fost finalizate. Acestea au fost executate de firma LDC Trust Construcţii MV, ce aparţine omului de afaceri Victor Mihalachi şi au costat 2,8 milioane de lei.

În aceste zile trebuie să aibă loc recepţia lucrărilor şi semnarea procesului verbal de către comisia din care fac parte funcţionari din primărie, reprezentanţi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii şi Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Reabilitarea Teatrului „Mihai Eminescu” a început în august 2014

În exerciţiul financiar 2007 – 2013, edilii botoşăneni au obţinut cinci milioane de euro pentru teatru. Lucrările au început în vara anului 2014, însă au fost oprite în 2015, când s-a anunţat că sunt necesare lucrări suplimentare de consolidare. Din cele cinci milioane de euro s-au cheltuit doar patru milioane de lei. La 31 decembrie 2015, dată la care investiţia trebuia finalizată, lucrările ajunseseră la un stadiu de doar 20%.

Municipalitatea a reuşit să obţină o nouă finanţare europeană, tot de cinci milioane de euro. Contractul de finanţare a fost semnat pe 25 octombrie 2018. În baza noului proiect, vor urma lucrări de restaurare şi de amenajare a spaţiilor interioare şi a faţadelor exterioare, de restaurare a componentelor artistice interioare şi exterioare, dar şi de reabilitare a instalaţiilor şi de dotare a spaţiilor interioare.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
3.5 ° C
3.8 °
1.6 °
88 %
1.1kmh
100 %
lun
3 °
mar
3 °
mie
4 °
joi
3 °
vin
2 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei care știau că vine zăpada s-au răsturnat înainte, preventiv, că iarna nu-i ca vara.

EDITORIAL

Botoșăneanul Marius Budăi a anunțat mândru că a reușit să rezolve cu pensiile. După mărirea de doar 12.5%, Budăi declară senin că nu a...

GÂNDUL ZILEI

Aș putea, de bună seamă, Să-l ajung pe Păstorel Însă nu la epigramă, Poate doar la … Ottonel -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...