vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTAnchetă finalizată în cazul bărbatului împuşcat mortal de poliţişti

Anchetă finalizată în cazul bărbatului împuşcat mortal de poliţişti

Ancheta inițiată de autorități în cazul șoferului împușcat mortal de polițiști, în decembrie 2020, a fost finalizată, iar procurorii vor da soluția în acest dosar cel târziu luna viitoare. „Au fost o serie de verificări la poliție și s-au finalizat. Dosarul a fost înaintat la parchet, iar cel mai probabil până la târziu jurul datei de 15 septembrie se va da și soluția”, a spus procurorul Mircea Hanachiuc, purtător de cuvânt în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani.

Investigațiile efectuate până în prezent au arătat că polițiștii care au intervenit atunci nu au încălcat regulamentele și prin urmare cercetările au fost efectuate „in rem” sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Şoferul a refuzat să oprescă la semnalele poliţiştilor

Scenele incredibile au avut loc pe 17 decembrie 2020 după ce un bărbat în vârstă de 35 de ani, din județul Iași, a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor. De altfel, cursa mortală a început din localitatea Popricani (județul Iași), după ce bărbatul, care conducea un autoturism Mazda, cu numere de înmatriculare de Belgia, anchetat în trecut pentru trafic de persoane, ar fi oprit într-o intersecție unde a staționat extrem de mult.

Polițiștii au încercat să-l verifice cu etilotestul, suspectând că este băut, dar când a observat echipajul, bărbatul a pornit în trombă și a acroșat inclusiv autospeciala de poliție. Atunci s-a dat alerta, bărbatul fiind urmărit de polițiști pe o distanță de aproape 80 de kilometri. De altfel, când mașina acestuia se apropia de limita cu județul Botoșani, polițiștii din județul vecin i-au anunțat și pe polițiștii din Botoșani, care au încercat să-l oprească și ei pe traseu.

Participanţi la trafic puşi în pericol

Trei echipaje de poliţie aflate în teren, pe raza oraşului Flămânzi, au încercat interceptarea autoturismului în trafic, dar fugarul a intenţionat să intre în coliziune cu autospecialele, impactul fiind evitat în ultima clipă de către poliţişti. În timpul urmăririi, șoferul a rulat pe contrasens și a efectuat mai multe depășiri neregulamentare, punându-i în pericol și pe ceilalți participanți la trafic.

„S-a procedat la urmărirea acestuia, fiind executate focuri de avertisment în plan vertical şi ulterior înspre pneurile autoturismului”, a spus atunci Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani. În total s-ar fi tras 17 focuri de armă, iar când autoturismul suspect rula între Flămânzi și localitatea Cotu (Copălău), ca urmare a executării focurilor de armă, şoferul a fost rănit, iar mașina a părăsit partea carosabilă și a ajuns în șanțul de pe marginea drumului.

Unul dintre gloanțele trase de polițiștii l-a nimerit pe bărbat în spate

Poliţiştii au acordat îngrijiri medicale șoferului fugar, solicitând, totodată, intervenţia unei ambulanţe la faţa locului. Un echipaj SMURD – TIM a ajuns la Cotu, aplicând manevre de resuscitare victimei, însă fără niciun rezultat. Cercetările aveau să arate că unul dintre gloanțele trase de polițiștii a pătruns prin caroseria mașinii, prin scaun și l-a nimerit pe bărbat în spate.

Procurorii vor decide, însă dacă polițiștii au avut vreo culpă în producerea tragediei.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8.7 ° C
10.6 °
8.3 °
63 %
0.9kmh
83 %
vin
18 °
sâm
23 °
Dum
24 °
lun
25 °
mar
16 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...