Autocar defect, blindat cu ţigarete, depistat la intrarea în România (video)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca, împreună cu lucrători vamali, au descoperit, astăzi, mii de pachete de ţigări de contrabandă ascunse în diverse componente ale unui autocar defect transportat pe o platformă.

 Întâmplarea a avut loc în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, unde s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control la trecerea frontierei, un cetăţean român, la volanul unei platforme pentru tractări. Acesta a spus că a fost solicitat în Republica Moldova pentru a tracta un autocar defect, înmatriculat în România. Bărbatul era însoţit de doi cetăţeni ai Republicii Moldova, şoferii autocarului defect.

În baza unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali să efectueze împreună un control amănunţit asupra mijloacelor de transport. În urma acestuia au fost găsite, în diferite părţi componente ale autocarului, respectiv în aripile laterale şi podea, 4620 pachete de ţigări. Întreaga cantitate, în valoare de 13.628 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, în cauză fiind aplicată amendă contravenţională în valoare de 10.000 de lei, iar autocarul a fost indisponibilizat până la plata amenzii.

Deja ai votat!