Botoșănean premiat la un concurs internațional de fotografie

Florin Cristescu, un tânăr fotograf din Botoșani, a obținut locul al III-lea în urma participării la concursul internațional „OrthPhoto Awards”, la categoria „Places”, cu un cadru surprins la Mănăstirea Zosin.

„De concursul pe tema ortodoxiei organizat de OrthPhoto.net am aflat de la un coleg din liceu. Am citit regulamentul și astfel am ales să particip la singura categorie la care mă încadram cu fotografiile pe care le aveam deja făcute, respectiv, „Places”. Cu vreo 10 zile înainte de evenimentul de decernare a premiilor, am primit un email de la organizatorul concursului, Aleksander Wasyluk, cum că aș fi printre cei selecționați la premiere și că sunt invitat în orașul Bialystok la “OrthPhoto Awards”, toate costurile șederii în Polonia fiind acoperite de ei, însă nu am putut face această deplasare între 9-13 august”, a declarat fotograful Florin Cristescu.

„Pentru prima dată o fotografie realizată la Mănăstirea Zosin este premiată la un concurs internațional”

Fotograful a urmărit live evenimentul de premiere de aseară (n.r. 10 august), aflând astfel că una dintre cele trei fotografii trimise la concurs a obținut locul al III-lea. „Sincer, speram la locul I. Mă bucur pentru această reușită, întrucât concursul a fost unul internațional la care au participat fotografi din 29 de țări, cu fotografii realizate în 35 de țări (conform spuselor lui Alexander Vasyluk). Pentru prima dată o fotografie realizată la Mănăstirea Zosin este premiată la un concurs internațional”, a transmis Florin Cristescu.

Juriul a fost format din 21 de persoane care au avut sarcina de a selecta și de a analiza cele mai bune lucrări prezentate în concurs.

Concursul, care s-a finalizat pe 10 august cu o ceremonie organizată la Centrul Culturii Ortodoxe din Bialystok, Polonia, a avut ca scop promovarea și selectarea celor mai impresionanți fotografi din lumea ortodoxă.

Deja ai votat!