Control al comisarilor de mediu, după incendiul izbucnit în garajul societății Microbuzul SA

Incendiul izbucnit miercuri la prânz în incinta garajului societății Microbuzul SA a intrat și în vizorul Gărzii de Mediu. La scurt timp după ce pompierii au stins flăcările, comisarii de mediu au declanșat un control pentru a vedea dacă incendiul izbucnit a dus la poluarea mediului înconjurător. Totodată, reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Botoșani au solicitat documentele de la firma de transport urmând să verifice dacă s-au respectat și procedurile de mediu privind dezafectarea microbuzelor scoase din uz.

„În urma apariției în mass-media locală a unor informații privind incendiul pe un amplasament pe care erau stocate temporar vehicule scoase din uz, comisarii din cadrul Garda de Mediu Botoșani s-au autosesizat, au verificat amplasamentul și au solicitat operatorului economic documentele necesare în vederea finalizării actului de control”, au precizat reprezentanții Gărzii de Mediu.

Incendiul care a afectat garajul societății Microbuzul a izbucnit miercuri (n.r. 11 august a.c.) la prânz. Flăcările au distrus complet cinci microbuze, iar alte trei au fost afectate parțial. În total, în incintă se aflau 28 de microbuze, care, potrivit ISU, urmau să fie dezafectate. Trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Botoșani au intervenit și au reușit să stingă flăcările, înainte ca acestea să genereze un adevărat dezastru.

Datorită intervenției prompte a pompierilor, au fost salvate clădirea de birouri și magaziile unde erau depozitate cantități mari de cauciucuri, materiale plastice și lemnoase. Incendiul nu s-a soldat cu victime și nici cu pagube majore, însă o femeie a suferit un atac de panică și a avut nevoie de îngrijiri medicale. La final, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență au avansat ipoteza potrivit căreia focul ar fi fost generat de folosirea unui dispozitiv de sudură/taiere, fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor.

 

Deja ai votat!