Dosare penale din cauza beţiei la volan

foto arhiva

Mai mulţi şoferi botoşăneni s-au ales cu dosare penale după ce s-au urcat la volan deşi consumaseră băuturi alcoolice. Unul dintre cazuri a avut loc marţi, 10 august, când poliţiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au oprit pentru control, pe Drumul Județean 291 C, în localitatea Șendriceni, un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani, din aceeași localitate. Acesta circula cu viteză peste limita legală și a efectuat o manevră de întoarcere, fără să se asigure.

Fiind verificat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeaşi zi, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au oprit pentru control, pe Drumul Comunal 10, în localitatea Adășeni, un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani, din aceeași localitate. În urma verificării cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot marţi, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control, pe Aleea General Gheorghe Avrămescu, un autoturism condus de un bărbat de 54 de ani, din municipiul Botoșani. În urma testării cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Maşină avariată la beţie

Şirul nu s-a oprit, însă, aici. Astfel în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 03:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săveni au fost sesizați cu privire la faptul că un autoturism staționat a fost avariat.

În urma verificărilor efectuate a fost identificată o tânără de 21 de ani, din orașul Săveni,  care, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe strada 1 Decembrie, a pierdut controlul asupradirecției de mers și a intrat în coliziune cu un alt autoturism care era staționat.

Fiind verificată cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Deja ai votat!