Gropile rămase după avarii continuă să le creeze probleme botoşănenilor

Unele lucrări de refacere a zonelor unde s-a intervenit au fost monitorizate de oficiali din Primăria Botoşani

Municipalitatea se confruntă în continuare cu nemulţumirile botoşănenilor generate de nerefacerea zonelor unde se intervine pentru rezolvarea unor avarii la reţeaua de apă şi canalizare. Adresele trimise operatorului şi conducerii Consiliului Judeţean, în calitate de acţionar al Nova Apaserv, dar şi amenzile date de Poliţia Locală nu au schimbat cu nimic situaţia. În continuare sunt multe zone în oraş care arată ca după bombardament. Mulţi botoşăneni nu ştiu că obligaţia de a rezolva acele gropi revine operatorului, nu municipalităţii şi continuă să solicite edililor să ia măsuri.

Datele centralizate prezentate de viceprimarul Liviu Toma arată că în perioada 1 noiembrie 2020 – 31 decembrie 2020 municipalitatea a eliberat 36 de avize pentru ca echipele Nova Apaserv să rezolve avarii. Doar la 13 dintre acestea zonele au fost refăcute. De la începutul acestui an până pe 6 august, au fost emise 115 avize, însă doar în cazul a 66 zonele au fost aduse la aspectul iniţial.

Din datele centralizate rezultă că au fost refăcute doar 44% dintre zonele unde echipele Nova Apaserv au lucrat. Consider că atât Consiliul de Administraţie cât şi directorul general de la Nova Apaserv trebuie să se implice mai mult pentru ca, până la debutul sezonului rece să fie asfaltate toate zonele afectate de intervenţiile la reţeaua de apă şi canalizare”, a declarat Liviu Toma.

„Noi ne-am dori să le facă toate în două zile, dar acesta e ritmul”

Liviu Ştefan, directorul general al Nova Apaserv, a explicat că ritmul lucrărilor este cel al firmei cu care operatorul are contract. De fapt, Conrec este singura firmă cu care Nova Apaserv are contract pe refacere zone după rezolvarea avariilor. „Noi ne-am dori să le facă toate în două zile, dar acesta e ritmul, pentru că ei spun că au şi alte lucrări”, a declarat oficialul.

Numărul mare al gropilor este pus de directorul general al Nova Apaserv pe seama faptului că au existat câteva luni în care firma Conrec nu a lucrat pentru Nova Apaserv din cauză că avea de recuperat aproximativ 400.000 de lei. „Când am reluat contractul cu Conrec-ul erau peste o sută de locuri în care trebuia să se intervină. Ei au promis la un moment dat că o să facă zece pe zi. Noi dăm periodic câte o listă cu aşa numitele priorităţi şi ei le fac. Evident că sunt probleme, însă vom face tot posibilul ca până în sezonul rece să le rezolvăm”, a concluzionat Liviu Ştefan.

Deja ai votat!