ISU Botoșani recrutează voluntari

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Nicolae Iorga” al Județului Botoșani derulează, în perioada 16 august – 10 septembrie 2021, o nouă campanie de recrutare a botoșănenilor care doresc să devină voluntari, în cadrul proiectului național ”Salvator din pasiune”.

Prin acest demers se dorește implicarea oamenilor în activitatea de voluntariat, care se va materializa prin sprijinul acordat populației pe timpul situațiilor de urgență, dar și prin activitatea de informare preventivă pentru a preîntâmpina producerea acestora. Această activitate este o continuare a proiectului ce a fost demarat în luna mai 2016, iar până în prezent au fost organizate șase etape de recrutare.

Cei care doresc să se înscrie trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani, să fie apţi din punct de vedere medical, să nu fi fost condamnaţi pentru săvârşirea infracţiuni lor cu intenţie, să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Dosarele se depun la sediul inspectoratului din municipiul Botoșani, strada Uzinei, nr. 3, de luni până vineri, între orele 09.00 – 15.00.

Dosarul trebuie să conţină:

– cererea de înscriere (descarcă aici: http://www.isubotosani.ro/informatii.html);

– certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani);

– copie după actul de identitate;

– avizul psihologic cu mențiunea ”apt pentru activitatea de voluntariat în cadrul IGSU”;

– actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare;

– adeverinţa medicală din care să reiasă cumulativ cel puțin două din următoarele criterii: nu se află în evidență cu boli cronice, apt pentru efort fizic de nivel mediu, clinic sănătos;

– acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani (descarcă aici: http://www.isubotosani.ro/informatii.html).

Informaţii suplimentare se pot obține de pe site-ul ISU Botoșani – http://www.isubotosani.ro/informatii.html, la sediul inspectoratului (strada Uzinei, nr. 3, municipiul Botoșani) sau la numerele de telefon 0231/508 145 sau 0231/508 143.

Deja ai votat!